30-05-06

God nabij

Zondagavond heel lekker gaan eten in M. met liefje en een bevriend koppel ter gelegenheid van onze verjaardagen (inmiddels alweer 6 weken geleden, maar beter laat dan nooit...). 't Was gezellig, ik was Bobette, de andere hebben zich tegoed gedaan aan wijn en euh... koffie (met iets bij). Uiteraard werd enkel de "iets" bijgevuld, met als gevolg dat tegen 23u de achtergebleven klanten (mijnheer pastoor en zijn collega) de tafeltjes bij elkaar schoven en er nog gezellig verder gekletst werd met de uitbaters tot laat in de nacht.

Uiteraard ging het over dopen, trouwen, leven na de dood, het lot en het toeval, rituelen en geloof (langs onze kant vooral het gebrek daaraan), met veel respect voor mekaar, en een beetje bekeringsneigingen aan de andere tafel. In leeftijd scheelden we weinig, het waren jonge pastoors, met nog een serieuze vonk voor hun job, en enige kritische meelevendheid met hun kudde, wat voor de nodige hilariteit zorgde. Het was al van op unief geleden dat ik nog eens zo ben opgegaan in filosofische discussies, en het deed deugd... Katholiek ben ik er niet van geworden, wel ben ik nog maar eens bevestigd geweest in mijn gevoel dat ik zingeving mis in mijn leven.

Het deed iets minder deugd de volgende ochtend toen ik moest gaan werken, zeker omdat we pas om 4u in bed lagen, en het liefje in een dronken coma niet bepaald rustig heeft geslapen...

13:54 Gepost door Miss Puttie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mmm indien inderdaad de pastoors ook begrip hebben voor de mening van niet-gelovigen kan dat toff gesprekken zijn:-)

Gepost door: watje | 03-07-07

De commentaren zijn gesloten.