15-06-06

jeuk

halve dagen verlof betekenen soms ook teveel tijd om na te denken. over relatie, kinderen, anderen... als ik zo rondkijk zie ik een boel mensen van mijn leeftijd en een beetje ouder, die getrouwd zijn, kinderen hebben, en soms ook weeral een scheiding achter de rug hebben. gemakkelijkheidshalve denk ik dan: ik heb mijn tijd genomen, om rond te kijken, na te denken, en daarin te groeien. maar het is natuurlijk niet zo dat de keuze verstandiger of juister is als je er langer mee bezig bent. niet noodzakelijk.

wat er bij ons anders is bijvoorbeeld, is dat we niet samen onze studententijd hebben meegemaakt, een periode in je leven vol vrijheid, zotte invallen, passie voor veel dingen, onbezonnenheid, naiveteit, volledige overgave. ik heb toch een paar lange relaties achter de rug, en ik merk dat dat melige kantje, dat gekke, zotte, intuitieve, door de tijd plaats is gaan maken voor een beetje... noem het eelt op de ziel, op de gevoelens. het is niet meer zo wauw en allesomvattend, overweldigend. en ik mis het ook niet (alle dagen), ik heb een fijne relatie, we hebben een zekere rust, ook belangrijk. er is toekomstperspectief, we hebben dat huisje-tuintje-boompje model dat we in onze studententijd zo kleinburgerlijk vonden.

maar dan vraag ik me af of het wel stevig genoeg is, en ooit nog kan zijn? natuurlijk beginnen ook af en toe de kriebels te komen om aan kinderen te beginnen, of liever, een kind (een om te starten, en dan zien we wel weer verder). of eerder een biologische klok. nu beginnen betekent mama worden als ik (bijna) 31 ben. op dit moment is die 31 een grotere motivatie dan dat het echt NU moet voor me. dan hoor ik bijvoorbeeld weer een verhaal over een ziek kindje, en denk ik even van: blij dat ik vanavond enkel de kat eten moet geven en de bloemen buiten water... de rust die ik zo lang heb gemist en nu weer gevonden heb, daar komt meteen weer een einde aan. ben ik bereid om dat nu al weer op te geven?

11:59 Gepost door Miss Puttie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

golfje Ben ik even te laat zeg.
weeral mss puttie.
Golfie worden meid.
Kinderen geven 10% plezier en de rest is ontgoocheling vrees ik.
luc

Gepost door: luc | 06-02-07

31 dan zal ik toch niet meer wachten hoor, tenzij ge twijfels hebt met de relatie met uw liefje.
één kind? minstens 2, alleen is maar alleen, ook bij kinderen. ne hele hoop rotzooi met kinderen, maar langs de andere kant ook enorm veel liefde die je ontvangt (al heb ik er geen)

Gepost door: watje | 03-07-07

De commentaren zijn gesloten.