30-11-06

bevlieging (vervolg)

eigenlijk had ik eergisteren opnieuw moeten beginnen met de pil. ik voel me al twee dagen opgelaten, vrolijk, rustig vanbinnen. heel vreemd. gisterenavond nog eens op bezoek bij de pukkie. zus profiteerde van de afwezigheid van mama om nog eens te praten over haar borstvoedingsavontuur (ze is ermee moeten stoppen). dat ze het zo graag bij een volgende nog eens zou proberen. dat ze liefst thuis zou willen bevallen, maar dat ze daar de moed niet toe heeft, stel dat er iets zou mis gaan. dat ze volgende keer met een onafhankelijke vroedvrouw zou willen bevallen, in plaats van met een gynaecologe die er misschien niet bij kan zijn.

toen spitste ik wel even mijn oren. zij vindt het romantisch van zichzelf, dat hele gedoe van terug naar vroeger en de natuur. ik herken dat wel een beetje, de idee spreekt mij ook wel aan. 't was goed dat ze er zelf over begon, ik kon rustig mijn vragen stellen zonder argwaan te wekken... en uiteraard, vandaag meteen de vroedvrouwen gegoogeld, en gevonden, en ja, ik denk wel dat het iets voor mij is, eens we zover zijn.

gisteren nog eens door deze blog gelopen en me voorgenomen toch weer iets aan mijn lijn te proberen doen, en eindelijk eens te beginnen aan dat eerste kortverhaal, waar ik in juli vol ongeduld zat op te wachten en dat sinds augustus al plotloos in mijn werkfolder zit... so little time...

14:27 Gepost door Miss Puttie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vroedvrouw, dieet, zwanger |  Facebook |

29-11-06

bevlieging

ik heb nogal de neiging om helemaal op te gaan in de dingen die me bezig houden. meestal houden ze me niet lang bezig, of toch niet lang even intensief, maar het zorgt nogal eens voor uitspattingen. niks belangrijks, gewoon de babykriebel. je kent dat zwel, "zwanger" googelen, alle sites afgaan, lezen over toxoplasmose, de ideale voeding, de beste standjes, het recept voor een jongen en een meisje. zoeken naar een gynaecoloog, ook. ik had voor mezelf al uitgemaakt in welk ziekenhuis ik wil bevallen, dus wilde bij dezelfde gyne als mijn zus. gebeld. antwoordapparaat. teruggebeld. receptioniste vertelt me dat de agenda vol zit, maar dat de dokter misschien een uitzondering wil maken omdat ik de zus ben van mijn zus. sympa. dokter aan de lijn: "wat is het probleem?". geen probleem, alleen, we willen eraan beginnen. vooral doen, vooral foliumzuur nemen, langs de huisarts gaan en proberen. ik helemaal opgelaten, was beetje anticlimax, had een afspraak verwacht. ik kan best zonder, uiteraard, en toch voel ik me een beetje in een gat vallen... waarschijnlijk maar beter zo...

gisteren naar children of men gaan kijken. zijn het mijn regels, is het de babykriebel, ben ik een sentimentele kip, of is de film gewoon geweldig goed, hoe dan ook: ik heb meer dan eens zitten janken, en heb nog een half uur lopen nasnuffen. liefje vond het een beetje raar, maar ook schattig.

't is lang geleden dat we nog samen gedate hebben, en het doet deugd. 't was tof...

13:47 Gepost door Miss Puttie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zwanger, gynaecoloog, children of men, date |  Facebook |

27-11-06

parklife

gisteren een lange wandeling gaan maken in park middelheim. liefje had zijn fototoestel bij, vooral rik wouters viel nogal in de smaak. en de twee zwangere vrouwen, midden in het veld. ik vertelde hem hoe een vriendin van me daar foto's heeft gemaakt toen ze zelf ook zwanger was. wilde hij ook doen, zei hij. na de beelden nog even nachtegalenpark binnen gelopen. veel jonge ouders met kindjes. kindjes die de bladeren omhoog gooiden en dan snel in de regen bladeren gingen staan. koppels die ook het zot kregen en de kindjes nadeden. liefje die mij een bladerdouche gaf.

naar de bambi's gaan kijken. hmmm, lekker, zei liefje. ik boos, en dat hij er niet aan moest denken zoiets te zeggen waar een kleine van ons bij zou staan. dat ze tam waren, en dus niet echt als wild beschouwd kunnen worden, en dus minder lekker zouden zijn. bambi's miauwen, ik wist dat niet.

op een bankje gaan zitten. wanneer zou je een kind willen, vroeg hij me. zwanger zijn in de zomer leek hem verschrikkelijk zwaar. mij maakte het niet veel uit, liever niet te lang wachten met proberen, misschien zou het niet meteen lukken. liefje mijmerend over hoe hij met zijn vriend en diens zoontje zou kunnen komen voetballen in het park op zondag, als het bij ons ook een zoontje zou zijn. het zal wel moeten, hij is de enige hoop om de naam verder te zetten.

's avonds de pukkie pap gegeven. zus probeert me een beetje in de richting te duwen, ik vind het niet erg. 't was een fijne dag gisteren.

11:29 Gepost door Miss Puttie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zwanger, middelheim, nachtegalenpark, bambi |  Facebook |

22-11-06

not to pil

we zitten in een twijfelfase. gisteren in de wagen noemden we de dingen op die we wel en niet wilden voor ons kind. het mag naar de scouts, ballet, muziekschool, geen oorbellen voor 12 (16?) geen brommer voor 18 en als het een meisje is een kuisheidsgordel tot haar 22 jaar, inclusief coltruien, lange broeken en steunkousen. blij dat we het daarover eens waren. twistpunten? de naam. uiteraard. of het achtergelaten kan worden als we op reis willen. of en wanneer dopen een optie is. de twistpunten zijn voor hem breekpunten, wat voor mij aanduidt dat hij er nog niet helemaal uit is. dus heb ik hem om condooms gestuurd. dat hij nu maar voor zichzelf uitmaakt hoe ver hij staat, ik breng het niet te vaak meer op.

ben gisteren naar de tandarts geweest voor een laatste foto van mijn gebit. ik kan er weer een tijdje tegen. stilaan begin ik te wennen aan het idee dat er binnenkort een derde persoontje bij zou komen. en het voelt juist, voor mij. het is ok. heb het tegen mijn collega verteld, de enige die ervan weet nu. die zag het aankomen, ik was verbaasd, ik heb er nog nooit met haar over gesproken... in de gang kwam ik een collega tegen die vertelde dat ze over me had gedroomd, dat ik zwanger was. toeval. lastig toeval. het is plots veel moeilijker geworden om er luchtig over te doen en het weg te lachen.

nog een week de tijd om de knoop definitief door te hakken.

13:36 Gepost door Miss Puttie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pil, zwanger |  Facebook |