29-06-07

verandering

net bij siberx bezig geweest over verandering, ik had even wat licht nodig. gordijnen open getrokken op de blog, oogjes open, wat is er allemaal te zien? zomer, licht, ijsjes, liefde.

hallo hallo. met mij gaat het goed, dank u!

17:25 Gepost door Miss Puttie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zomer, lay out |  Facebook |

27-06-07

stupid woman

aan deze kant van de dertig kan je maar beter cremmekes beginnen smeren, eentje voor overdag, eentje voor 's nachts. gezien het madammeke in mij nog niet zo heel lang geleden wakker is geschoten, zit dat nog niet helemaal in mijn dagelijkse routine, zeker 's ochtends niet, als ik nog maar eens drie keer gesnoozed heb, mijn liefje amper uit bed gesjot krijg, en ik voor alles die dag te laat ben.

tranen, al de hele dag. nee, niet van de tanden, die zijn al fel gebeterd. maar er kwam geen einde aan. mijn collega gokt dat ik met mijn hydraterend ochtendcremmeke spul in mijn ogen heb gesmeerd.

tsja. hydrateren doet het wel.

*ween*

14:57 Gepost door Miss Puttie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stommiteit, dagcreme, vrouwelijk |  Facebook |

26-06-07

tandenfee

oh, hoe vurig wens ik dat er echt een tandenfee bestaat, niet eentje die geld voor je ouwe tanden geeft, maar eentje die met haar toverstokje zwaait en alle pijn is vergeten... ik zat al enkele weken met het gevoel dat er iets mis was aan tand 47, en een zeurende pijn zette dat met vlagen extra in de verf. vorige week viel de uitnodiging voor de halfjaarlijkse controle in de bus, en braaf heb ik dadelijk gebeld om een afspraak, morgen.

maar gisteren was het plots niet meer te harden, ik werd er onnozel van. dus vanochtend al naar de tandarts, en ja hoor: ontzenuwen of trekken. het wordt ontzenuwen. en ineens kwam ik er achter dat dat hetzelfde is als een wortelkanaalbehandeling, yikes. maar het moet.

na drie telefoontjes heb ik eindelijk een tandarts gevonden die me snel kan helpen, al de rest zit vol geboekt tot augustus, en zo lang kan ik echt niet wachten. en sinds het vastleggen van die afspraak heb ik een stemmetje in mijn hoofd dat zegt: morgen al? niet pas in augustus? is dat wel een goeie tandarts dan, dat die zo snel tijd voor je heeft? aaaaaaargh...

16:26 Gepost door Miss Puttie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tandarts, zenuw, pijn |  Facebook |

22-06-07

you bring light

soms steek ik een kaarsje aan, voor iets of voor iemand, voor een gedachte die ik even vast wil houden of iets waar ik bij stil wil blijven staan, om iets te bekomen van... van wie of van wat is me niet duidelijk. ik geloof niet in een god, wel in zoiets als een willekeurige kracht die alles bij elkaar houdt. toch brand ik kaarsjes, en spreek ik daar een wens, een verlangen of een hoop bij uit. ik hoop dat mijn broer een goed examen aflegt. ik wil even aan mijn grootvader denken en stilstaan bij het licht dat hij ook nu nog geeft aan mijn leven. ik wil blij zijn voor de goede dingen van de dag, en dat vieren met een vrolijk vlammetje.

mijn grootmoeder zei me dat het een vorm van geloven is, en dat het er niet toe doet welke naam je het geeft. ze doet hetzelfde, altijd voor een ander, nooit voor zichzelf. we voelen alletwee aan dat dat niet hoort, om de een of andere reden. we halen er ook alletwee iets postiefs uit, een kracht, moed om verder te gaan, een glimlach, herinneringen. rust. bezinning.

zij staat met haar twee voeten rotsvast in haar geloof. ze weet dat mijn grootvader ergens is waar hij het beter heeft dan hier, ook al had ze hem liever niet moeten laten gaan. twee jaar geleden bad ze nog voor een spoedig herstel na zijn operatie. ze voelde aan dat dat nog niet het einde was. ook ik heb toen met die intentie kaarsjes gebrand. van die grote schotels voor in de tuin, met een wiek van twee centimeter dik, weliswaar, maar voor zijn beterschap. een dikke maand geleden was het een andere wens: dat hij niet lang zou hoeven te lijden. en we hebben gekregen waarom we gevraagd hebben.

over de grenzen van de kerk heen, op een avond begin mei, zaten we daar met twee aan tafel, verdrietig, maar berustend, te wachten op het onvermijdelijke telefoontje. ik heb me zelden zo met haar verbonden gevoeld.

11:37 Gepost door Miss Puttie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dood, geloof, bezinning, kaars |  Facebook |

15-06-07

digitaal

gisteren in een opwelling dan toch eindelijk een digitaal fototoestel gekocht: een canon. naar huis gehuppeld, in kleermakerszit de zetel in gedoken met mijn nieuw speelgoed, en volledig tegen mijn natuur in de handleiding gelezen. heb er zelfs vanalles uit geleerd.

"ik moet er nog een naam aan geven", zei ik tegen mijn liefje. die bromde iets terug over dat het een machine is, geen instrument, en dat fototoestellen geen naam hoeven. daar was ik het niet mee eens: ik ben even creatief met dat ding als hij met zijn gitaren, dus er komt een naam. liefst eentje die analoog klinkt.

suggesties?

16:48 Gepost door Miss Puttie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: digitaal, naamgeving |  Facebook |

13-06-07

ecologische voetafdruk

ik was op dreef een paar weken geleden. dat voorstel van die biomand is heel even gelanceerd geweest bij enkele van mijn collega's, maar ik ving nogal snel bot. blijkbaar is het voor een stadsmus zoals ik iets spectaculairs om ineens rekening te gaan houden met waar mijn voedsel vandaan komt. ik werk in een bedrijf middenin een landelijke omgeving, waar iedereen bij Jos zijn groenten koopt, en ze anders zelf kweekt. de meeste reacties waren dan ook in de trant van: dat doe ik al, en hoeveel kost dat? wel duur he? zou je niet beter...

maar toen ik ging polsen bij mijn vrienden uit de stad, waren de reacties wel positief, ik kreeg er meteen twee gewonnen voor de idee. met als argumentatie ronduit: ik eet te weinig groenten en fruit, en misschien ga ik daar met die mand iets aan doen. te weinig tijd om boodschappen te doen, te weinig kookervaring, teveel uit eten gaan... allemaal slechte gewoontes, en het mag u dan ook niet verbazen dat onze bmi/buikomtrek/gewicht niet bepaald gezond te noemen is. volgende week gaat ons projectje dus van start, ik ben eens benieuwd.

via via kwam ik ook op een site terecht waar je je ecologische voetafdruk kon berekenen. wij zitten 3 keer te hoog... en ik weet waaraan het ligt. ik moet met de wagen gaan werken (ben 2 uur enkel onderweg met openbaar vervoer naar mijn werk, dus nee, daar wil ik niks aan doen) en ons huis is vreselijk slecht geïsoleerd (wegens 125 jaar oud). met de rest zijn we redelijk goed in orde.

maar het blijft teveel.

13:11 Gepost door Miss Puttie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: milieu, eten, gezond leven, ecologische voetafdruk, bio |  Facebook |

12-06-07

Josie on my mind

ik kom net van bij Josie, 't is te zeggen, haar blogje. ik vind daar al wel eens puzzelstukjes voor mezelf terug. zoals nu ook met de verkiezingen: blijkbaar zijn we beiden ongeveer even oud, en hebben we een vergelijkbare politieke voorkeur. ik ben als student nog begonnen als agalev-militante, maar ben even geleden naar de socialisten overgestapt: die hebben een aantal belangrijke groene initiatieven overgenomen, en zijn voldoende groot om dingen te kunnen verwezenlijken in de nationale politiek. en ze hebben een grandioos resultaat neergezet met de verkiezingen afgelopen herfst in antwerpen.

ik heb even overwogen om terug te keren naar mijn oude liefde, maar heb het niet gedaan, wegens alle peilingen die de tjeven als grote overwinnaar voorspelden. ik wilde dat er een rood-groene partij voldoende stemmen zou halen om een coalitie te kunnen vormen met een stuk van het rechts en blauw dat er stond aan te komen, maar het heeft niet mogen zijn. 

als bevolking krijgen we de regering die we verdienen, heb ik altijd gezegd. paars heeft het goed gedaan, ik begrijp de mensen niet die zo hard om verandering staan te roepen.

al denk ik dat het een beetje te maken heeft met het fel negeren van partijen als vb, en vooral hun aanhang. het leek wel dat hoe meer stemmen het vb kreeg, hoe linkser de punten van de, zowiezo al linkse socialisten en de groenen werden. de blauwen werden zelfs een stukje mee naar links gezogen. moet het ons dan verbazen dat de rechtervleugel van de socialisten en liberalen de aftocht blaast naar de conservatieven, die op zijn minst voorspelbaar zijn? en dan mogen we nog content zijn dat die mensen niet collectief voor het rechtse alternatief hebben gekozen, maar zich aan hebben gesloten bij de partij voor de mensen zonder mening (waarbij ik verwijs naar de stemtesten, die je, bij het consequent invullen van "geen mening", bestempelden als christen-democraat).

ik denk niet dat deze verkiezingen een schreeuw om verandering is geweest. ik denk dat dit een signaal is geweest van de kiezers van de huidige regering (of de laatste) om aan te geven dat "hun" partij te snel vernieuwt, dat het goed geweest is, maar dat ze nu even willen uitblazen. en bij wie kan dat beter dan bij een conservatieve centrumpartij?

ik denk ook dat de kiezers hoe langer hoe meer in de war geraken. de drie klassieke partijen stonden ooit voor thema's als de kloof tussen arm-rijk, al dan niet een staatshervorming, tewerkstelling, thema's die destijds voor een duidelijke polarisatie binnen het politieke landschap zorgden en die nu door alle partijen opgenomen worden in het programma, maar die veel minder leven bij de bevolking. de werkloosheid is immers terug laag, er zijn hoe langer hoe minder mensen die wakker liggen van een onafhankelijk vlaanderen. maar wel van de vreemdeling naast hen, een gezond evenwicht tussen werk en vrije tijd, het klimaat en de levenskwaliteit tussen hun nul en honderd jaar. allemaal thema's die ook op verschillende partijprogramma's staan, maar zelden als meest opvallende punten uitgespeeld worden, terwijl ik denk dat velen op basis daarvan de overstap zouden maken naar een andere partij, niet zelden weg van al wat extreem rechts is.

maar ik kan ook helemaal mis zijn. en dan kan ik het beter over mezelf hebben, en hoe ik nu iets ga doen aan wat voor mij belangrijk is. dus, Josie: ik ben gisteren naar mijn biowinkel gestapt, en heb me er opgegeven voor een groenten- en fruitabonnement, samen met twee vrienden, en dit concreet naar aanleiding van jouw artikeltje over biomanden een tijdje geleden. bedankt voor een nieuw puzzelstukje! 

 

 

14:19 Gepost door Miss Puttie in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: josie s diary, verkiezingen, bio |  Facebook |