10-07-07

Melancholy is a chronic disease (part II)

mijn vorige postje is een tekst waar ik al jarenlang naar teruggrijp als ik er even het nut niet meer van inzie. als ik me niet vergis wordt het gebruikt als inleiding op de celestijnse belofte, een samenraapsel van filosofische en religieuze ideeën uit verschillende culturen.

er gaat een kracht van uit, die me aanzet tot (over)leven. het doet me telkens weer beseffen dat er nog melancholie, verdriet, hopeloosheid in de wereld leeft die zelden aan de oppervlakte komt. sommigen verbijten het omdat het hen geleerd is om sterk te zijn. sommigen schreeuwen het uit omdat ze het niet meer binnen kunnen houden, wat niet altijd positief onthaald wordt. sommigen geven het een plaats, kunnen het aan. sommigen verdwijnen.

het doet pijn, het vreet, het ettert, het geneest, het blijft een litteken. we never leave the past behind, we just accumulate. (JJ)

maar durven we nog, na al wat we gezien hebben, beleefd hebben. durven we het nog aan: het leven, de naiveteit, dromen, passie? hoe hoog en hoe definitief zijn de muren die we rond onszelf opbouwen? beschermen de muren ons tegen leed, of sluiten we onszelf op? geven we onszelf nog een kans? stelt het leven ons teleur, of benutten we er niet elke dag van, en geven we de schuld aan het lot, het toeval, een god? het leven is een uitnodiging: nemen we ze aan, gaan we naar het feestje, of zullen we wel van anderen horen wat er valt te zien?

ik ga als mezelf, met mijn tekortkomingen, mijn beperkingen, onverdoezeld, onopgemaakt, oprecht, nieuwsgierig, ogen en oren en handen open: het leven ligt voor het grijpen. ik wil zien wat me toe komt.

of zoals ik het onlangs nog zei: wie komt er mee buiten spelen?

 

10:08 Gepost door Miss Puttie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: leven, depressie, toekomst |  Facebook |

Commentaren

uw vorige post heb ik niet gelezen (pff mijn engels is niet voldoende).
ge hebt daar wel een punt

Gepost door: watje | 07-08-07

Opsluiten ? Ik denk dat men zich opsluit .
Maar ....de drang om van het leven te proeven doet je naar buiten komen . De ene meer dan de andere door omstandigheden, zijn wezen en zijn verleden .
Maar iedereen gunt het leven nog een kans af en toe . Enkel die dat zelfdoding plegen sluiten zich definitief af van het leven .

Gepost door: siberx | 07-08-07

De commentaren zijn gesloten.