07-11-07

pontius

ben weer aan iets begonnen. buurvrouw en ik hebben het plan opgevat om te gaan bewegen. het mocht niks te moeilijk zijn, het moest 's avonds, liefst een maandag, en geen te mooie vrouwen. en ze had het gevonden: Pilates. Pilates klonk als iets waar Madonna en Gwyenth Paltrow ook mee bezig waren, en die zien er dik ok uit, dus goed, we gingen ervoor. maandagmiddag kregen we bevestiging dat we die avond verwacht werden, dus spraken we af om 20u15 om samen te vertrekken.

maandag was uiteraard ook de eerste dag na twee weken meer vakantie dan werk, dus er was een en ander blijven liggen. overtime dus. gelukkig liet liefje weten dat hij op tijd kon vertrekken, en zou koken. ik stond perplex, maar was er blij om.

om 19u kwam ik thuis aan, en trof hem aan in de keuken. er stond nog niks te borrelen of te pruttelen, dus vroeg ik wat hij ging maken... "een ovenschotel met kip, en pasta, en..." ik voelde de bui hangen. "en hoe lang denk je dat dat in de oven moet staan?" "hm... zo'n 45 minuten" *ween* hij had gelijk toen hij zei dat me dat nog 30 minuten zou geven om te eten. in de praktijk waren het er 15, en ik meende dat iedereen toch wist dat sporten met een volle maag vragen is om problemen. liefje sport niet, dus misschien was het teveel verwacht...

anyways, toen we daar aankwamen was ik daar echt de spruit van de hoop, en werd ik eraf geturnd door enkele dames van 55+. de volle maag protesteerde meer dan eens... gisteren kroop de spierpijn in mijn lijf, vandaag doet hoesten en lachen pijn. en vanavond moet ik terug... au.

14:43 Gepost door Miss Puttie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pilates |  Facebook |

05-11-07

dag bompi

t' is niet omdat het één november is dat ik hier sta he. of misschien ook wel. net zoals ik er vroeger op zondagen en feestdagen ook was. niet omdat het dan een speciale dag was, maar omdat iedereen er dan is, of eens langs komt. vandaag is ook iedereen geweest, maar niet nu. ik ben een beetje later gekomen, ik wilde het mezelf en de anderen niet nog moeilijker maken.

het is een mooie, simpele steen. niet teveel frul, dat had ge niet goed gevonden. dat bloemstukje heeft ons mama zelf gemaakt, met bloemen en takjes uit den hof, en sierfruit van de buren. en ik heb hier een bougieke mee, van aan de ingang. ik had niet veel tijd, maar ik heb het wel met boegiekes, dat weet ge. Weet ge nog, die hele dikke, die ik heb gebrand toen ge in de kliniek lag, twee jaar geleden? ik zal het aansteken.

we missen u allemaal heel hard. ons mama heeft het nog heel moeilijk, en ons bomma zegt niet veel. dat heeft ze nooit gedaan, maar 't is precies nog geminderd. we proberen allemaal wat meer bijeen te komen. van de week was de verwarming kapot, dat was een goei excuus om ze wat meer te gaan halen. dat bougieke is uit. dju, wacht, mag ik even mijn handtas op uwe steen zetten? sorry... voila.

ben gisteren nog in de kliniek geweest, waar gij lag op het laatst, maar dan de verdieping daaronder, op de materniteit. het deed vies. ik liep daar met een kadooke voor een kindje, en dan verwachten de mensen dat ge lacht, maar dat lukte niet zo goed. gij zijt dat bougieke aan het uitblazen of wa? enfin zeg, allez, ik zal het wat uit de wind zetten deze keer.

seffens naar uw ouders. 't zal raar doen. de bomma is de enige die nu overblijft en die iedereen nog weet liggen. en morgen een mis. ik wilde dat ik een andere foto had dan dat bidprentje. 't zit wel allemaal in het koppeke, maar toch. ik weet al niet meer hoe ge eruit zag die laatste maandan, maar dat is misschien ook maar beter. Lap. Stop er eens mee, zeg, plaagstok. allez, ik zal het terug aansteken, en nog efkes wachten.

en ik kom volgende week nog wel eens terug. nee, ik weet dat het niet moet, maar ik voel me daar beter bij. en ik had al meer willen kunnen vertellen, maar het wil niet lukken. als het volgend jaar nog niet zo ver is, gaan we naar een specialist. maar ik laat het direct weten dan. 't blijft branden nu, precies. hopelijk waait het niet te hard meer. de kleuren hier zijn wel schoon. nu hopen dat er gauw weer gras groeit hier, want het is geen zicht met die modder. allez. ik ben weg dan. dag he. slu.

17:16 Gepost door Miss Puttie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: allerheiligen |  Facebook |